FA'AMATALAGA FA'AMALELEI: Le tiga a le autalavou i galuega-i-fale ona ua leai ni laulau ma nofoa lagolago e mafua ai faafitauli i tua.

O tiga pito i lalo ua le o toe maua i le vaeluagalemu-e foliga mai o le lua vaetolu o lalo ifo o le 30s poto masani foi, ma o loʻo tuʻuaʻia e le au atamamai le aganuʻu galue-mai-fale.

Ina ua maeʻa le tasi, 000 18- i le 29-tausaga le matutua na auai i se palota, Doctor Gill Jenkins, GP ma le faufautua i le vaega faʻaupuga Mind {Your Back|The back, lea na faia le suʻesuʻega, fai mai: 'O le afa o tagata talavou e le faia. maua le avanoa i se kesi ma le nofoa faʻamalosi i le taimi o le aso, ae 20 i le pene e tatau ona faigaluega aʻo nofo i luga o le sofa poʻo le moega.

'O le mea lea e fai ai le vevesi ma le tulaga ma le {tula'au|soifua maloloina ivi.'

O le galue mai le fale ua mafua ai le faateleina o le numera o talavou matutua ua popole i le toe tiga
O le fa'agaioia mai le fale ua fa'agasolo ai le to'atele o tupulaga talavou o lo'o toe fa'atiga i tua

PTSD faʻamafanafanaga ... i se aufana

O se lipine fa'apitoa e ofuina i le fa'a'i e mafai ona fesoasoani i tagata o lo'o matata'u i le a'afiaga o le fa'alavelave fa'afuase'i i nofoaga tumutumu e ala i le logoina o tagata lautele mo o latou tulaga.E sili atu nai lo le miliona o loʻo mafatia i le tulaga o le soifua maloloina o le mafaufau, faʻaalia i le toe faʻalavelave faʻafuaseʻi, miti faʻalavelave ma osofaʻiga popole e fesoʻotaʻi ma loʻu aafiaga mafatia tuai.

1 ole si'osi'omaga e masani ona pagatia i se osofa'iga fa'apopoleina ose nofoaga fa'alaua'itele e tumutumu ai tagata e pei o se supamaketi po'o se nofoaga o nofoaafi.O loʻo faʻamoemoe o tagata afaina o loʻo ofuina le lipine fou, o loʻo tauaveina mataʻitusi 'PTSD' i le malosi ma o loʻo lagolagoina e le Sapper Assistance alofa, o le a tuʻuina atu fesoasoani talafeagai i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Anthony Cowburn, limasefulu, mai Weymouth, o le na feagai ma le PTSD ogaoga ina ua maeʻa le 30 tausaga i le taua a le militeri, faʻamatalaina aufana o se 'palanikeke faʻamafanafana'.

TUSI FA'ASA'IGA

Muamua tasi Mulimuli

Le mafua'aga e le tatau ai ona ou faanatinati mo le faletaele.itula uma o le…

Ua malepe le faamasinoga o le fana lea na mafua ai ona ou i totonu o le tusifolau Covid…
TALANOAINA LENEI POSI

Talanoaina
1 i le 5 Peretania latou te le manatu o le pulega moni o loʻo taʻu mai e uiga ia Covid-19, e tusa ai ma se lipoti fou.E le gata i lea, e le o se vaega lona tolu e fai mai e 'tele' lo latou fa'atuatuaina i fa'amaumauga fa'asaienisi na fa'asalalauina i le televise concile ma luga o le upega tafa'ilagi a le malo.

Na fesiligia e le au suʻesuʻe mai le Kolisi o Bristol le sili atu i le 2,000 tagata pe a latou faʻatuatuaina faʻamatalaga a le setete e uiga i le coronavirus ina ia muamua taia ia Mati 2020.

O tagata matutua matutua e sili ona fa'amoemoeina, faatasi ai ma i latou e ta'i sefuluvalu i le tolusefulufa tausaga ma mai i fa'a-ganu'u-fa'alaiti e itiiti le fa'amoemoe.

Fai mai le au tusitala, e manaʻomia le tele o galuega e malamalama ai pe o le faʻamatalaga lava ia e tagata taʻitoʻatasi | lea e iloa e tagata ou te faigata ona talitonu i ai, pe afai o le mataupu | le tulaga | o loʻo taoto le tulaga ia i latou o loʻo tuʻuina atu.

E sili atu nai lo le fa i le 5 tagata Peretania e popole i le puʻeina o Covid i le galuega.E ui i le to'atele o tagata faigaluega ua matutua ua uma ona tui atoa ma le numera o tulaga Covid o lo'o totoe, e fitusefulu valu% o tagata faigaluega na auai i se palota e popole {e ono afaina i latou e tagata faigaluega.

I le taimi nei, e tusa ma le 60 mo sene taʻitasi o tagata e ana galuega fai mai o loʻo latou teuteuina taʻiala o livi maʻi ina ia mautinoa e totogi atoa tagata faigaluega pe a le mafai ona faigaluega ona o le faʻaesea o le tagata ia Covid.

Ole suʻesuʻega faʻapitoa o tagata faigaluega ile 500 UNITED KINGDOM kamupani, sa faʻatautaia e le kamupani suʻesuʻe Covid Vatic.


Taimi meli: Oke-25-2021